· 

Harz (Saksen-Anhalt)

Los geht's!

 

Als wandelambassadeurs van het Duitse Verkeersbureau zijn we op bezoek in de Harz. De stad Thale is onze  uitvalsbasis.  Hieronder een korte beschrijving van de hoogtepunten:

 

De Roßtrappe:   Een 403 meter hoge rots aan de linkeroever van de Bode en geldt als een van de mooiste rotsformaties ten noorden van de Alpen. Op deze rots bevindt zich een afdruk, die op een reusachtige paardenhoef lijkt, waardoor er sinds eeuwen talrijke mythen rondom de Roßtrappe zijn.

 

Hexentanzplatz:  Het schijnt nog steeds te spoken op de Hexentanzplatz. Een 454 meter boven de zeespiegel liggend plateau, tegenover de Roßtrappe. Krijsende heksen en op de duivels lijkende wezens worden er soms waargenomen.

 

Het Bodetal:  Dit dal is bij Treseburg ongeveer 140 meter diep en bij Thale zelfs 280 meter.  Wat een genot om hier te wandelen! Zeer afwisselend. Overweldigende rotswanden, wildstromend water, kronkelige paadjes en na elke bocht weer een ander uitzicht. We blijven ons verbazen. Als kers op de taart: pauze bij een van de mooist gelegen "Biergartens' van Duitsland. Onder het genot van een lekkere Cappuchino en een traditionele 'Windbeutel' voelen we ons in 'hemelse sferen'.

 

De Teufelsmauer:  Deze bijzonder vormgegeven hardzandstenen rotsen strekken zich over een lengte van ongeveer 20 kilometer uit tussen Ballenstedt en Blankenburg. Het is werkelijk bizar om te zien hoe deze rotsen uit het vlakke landschap verrijzen.

 

De Titan:  Duitslands langste voetgangershangbrug. Met een lengte van 458,5 meter en een hoogte van 100 meter is deze voor elke wandelaar een ware uitdaging. Voor de échte avonturiers is er ook nog een megazipline: de 'Flying Fox'. Meer dan 1 km lang en met een hoogteverschil van 120 meter, vlieg je met een snelheid van max. 85 km/h over het water van het stuwmeer.

 

Wernigerode:  Deze stad staat bekend om zijn vele vakwerkhuizen. We waren er al vroeg, dus konden we op ons gemak rondlopen en foto's/video's maken.

 

Eenmaal thuis komt de bezinning. Wat een geweldige tijd hebben we in de Harz gehad! Een overvloed aan natuur en cultuur hebben we gezien. Gesmuld van de Harzer gastronomie en genoten van de gastvrijheid. We hadden graag langer willen blijven, dus we gaan zeker nog eens terug!!

 

Voor wie hier nog eens in de buurt komt: doen, doen doen!!

 

(klik op de foto's om te vergroten)Reactie schrijven

Commentaren: 0