· 

Corona Crisis in Valkenswaard

Onze samenleving is door het Corona Virus en de 'intelligente lockdown' in vier maanden tijd radicaal veranderd. Deze begon op 12 maart met zoveel mogelijk thuis werken en een verbod op bijeenkomsten van meer dan 100 mensen. Sindsdien ging Nederland steeds een stukje verder op slot. Scholen en kroegen moesten dicht. Samen boodschappen doen werd uit den boze en wie geen anderhalve meter afstand houdt kan een boete verwachten. 

 

Het is bijna ondenkbaar dat we ruim vier maanden geleden nog als sardientjes opeengepakt in de trein of bus zaten. In een vol stadion naar sport keken. Laat staan dat we elkaar de hand drukten. Inmiddels slalommen we om elkaar heen in de supermarkt of het stadspark. 

 

Ook in Valkenswaard is het effect van deze maatregelen pijnlijk zichtbaar. Op het moment dat ik deze blog schrijf zijn de regels al wat versoepelt. De zogenaamde contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten zijn alweer aan de slag en de horeca krijgt binnenkort wat lucht. Als gevolg hiervan wordt het weer beduidend drukker op straat.  

 

Beduidend drukker? Jazeker! Gedurende de maand april 2020 heb ik foto's van de openbare ruimte in Valkenswaard gemaakt. Foto's die laten zien hoe Valkenswaard tot stilstand was gekomen. Zij getuigen van een tijdsbeeld dat nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. 

 

Klik op de foto's om te vergroten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0