· 

Elftopia 2018

Dit keer was ik op bezoek bij het cosplay-evenement 'Elftopia' in België. Iets minder groots dan 'Elfia' in Nederland, maar zeker zo sfeervol. In de tuinen van Kasteel van Ooidonk was het gezellig druk met cosplayers, bezoekers (veel gezinnen merkte ik op), foodtrucks en stands met merchandise. In combinatie met het prachtige weer kon het voor mij al niet meer stuk.

 

Iedereen is vrolijk gemutst en de cosplayers gaan gewillig op mijn verzoek in om foto's te mogen maken. Wat een plezier hebben we daar samen bij. Daarna visitekaartjes uitwisselen om mijn foto's te kunnen delen. Zo'n bezoek is heel ontspannend, maar ook best wel vermoeiend. Er zijn zoveel bijzondere creaties te zien! Ik kijk mijn ogen uit en moet telkens keuzes maken. Wie zal ik nu weer vragen? Uiteindelijk is het me toch gelukt om een aantal mooie foto's te maken.

 

Hoogtepunt voor mij was het optreden van een zeemeermin. Dit had ik nog nog nooit gezien. Honderden mensen verzamelden zich bij de slotgracht en zochten een goed plekje uit. Vooral de kinderen wachtten met spanning af. En ja, eindelijk. Daar was ze dan. Sierlijk en met veel elegante bewegingen zwom ze door de slotgracht. Het was een genot om dit te zien.

 

Al met al weer een prachtige dag gehad. Ik kijk nu al uit naar 'Elfia Arcen' in september a.s. 

 

(klik op de foto's om te vergroten).

Reactie schrijven

Commentaren: 0