· 

Waalwijk

Back to my roots.

 

Op 17 jarige leeftijd heb ik mijn geboorteplaats Waalwijk verlaten. Een plaats die destijds bekend stond om zijn leder- en schoenenindustrie. In mijn jeugdjaren bestonden er nog zo'n 30 schoenfabrieken, die samen bijna 4 miljoen paar schoenen per jaar produceerden. Ook  bij mij thuis hadden wij een lederwarenfabriekje. Vandaag de dag is er nog geen handvol over.  Ik heb veel goede herinneringen aan mijn jeugdjaren in Waalwijk.

 

Reden genoeg om na 47 jaar eens een fotorondje te maken en de sfeer van toen proberen te 'pakken'.  Uiteraard is er sinds die jaren veel veranderd. De tijd staat niet stil en dat is maar goed ook. Ik heb veel mooie 'nieuwe' dingen gezien. Maar daar kwam ik niet voor. Ik was op zoek naar nostalgie!

 

Gevonden? Jazeker. Maar toch ook jammer om te zien dat er vertrouwde plekjes, zoals de Antonius van Paduakerk, de naastgelegen pastorie, het  openluchtzwembad 'Het Hoefsven' en de St. Michaël MULO volledig van de kaart zijn verdwenen. Niet getreurd. Ik heb ik voldoende 'oude plekjes' gevonden. 

Het leuke daarbij is, dat elk fotomoment herinneringen oproept en ja, zelf emoties. Haha, zal mijn leeftijd wel zijn.  J  

 

Uiteraard heb ik de foto's een retrolook gegeven om de sfeer van de 60- en 70er jaren weer te geven.

 

Ik kan elke (amateur)fotograaf aanraden eens een soortgelijk rondje in zijn/haar geboorteplaats te maken. Ik heb er in elk geval van genoten. 

 

(klik op de foto's om te vergroten)

Reactie schrijven

Commentaren: 0